Nu är Mitt Kök Sverigeresan på Gotland!

Almedalsveckan har dragit igång och Mitt Kök Sverigresan är på Gotland!

Systrarna Brydling lagar mat i TV varje dag i nyhetsmorgon och det blir andra klipp från Gotland också!

Ramslöksoppa med gotlandslimpa

Här kan du se vad de lagade på måndagen!
Här ser du vad de lagade på tisdagen!
Onsdag:
Matiga mackor och kaffe serveras i Almedalen

Inger Olofsson visar hur man slår Gotlandslimpa på hennes sätt!

Torsdag:

Den smörstekta flundran serveras

Leo Nordin pratar flundra!

Hela veckan kan du se på TV4 nyhetsmorgon om Gotland och gotländsk mat! Läs och följ vad som händer på Gotland här.

Onsdagen den 6 juli kl 09.30-12.30 är du välkommen till vårt seminarium inom Mitt Kök Sverigeresan-Gotland i LRF ladan på Holmen. (Begränsat antal platser, först till kvarn gäller…) Referat från seminariet i Visby

Hushållningssällskapet utlyser en tävling tillsammans med GA denna vecka ”Baka Gotlands bästa Pirrvitt”
Gotlands bästa småkakor. Foto:Maria Paulsson

Här ovan ser du två av kakbidragen och den till höger var vinnaren! 

På lördag 9 juli kl 11-17  är det stor Matmarknad invid Almedalen med Mitt Kök Sverigeresan/Gotland,parkeringen mittemot Almedalsbiblioteket Referat från Matmarknaden i Visby
På den här scenen kan du under hela dagen följa olika programpunkter och se på filmer från Sverigeresan på storbilds TV:n! Bedömning av inlämnade kakor samt prisutdelning!

Dessutom kan du boka in dig på veckans Gotlandsmiddagar via den här sidan!

Här kan du läsa om vad som serverades vid stoppet på Ekerö!
På Gotland serverades denna meny:

Restaurangkväll i Visby

Mitt kök Sverigeresan är på Gotland och igår kväll sken solen rakt in i restaurangtältet.

Helgrillat lamm vid strandpromenaden. Foto:Maria PaulssonFoto:Maria Paulsson

Med ett fullsatt tält serverade Tommy och Jens med personal en gotländsk meny med solnedgången som kuliss. Här kan du läsa om alla smaker som fanns på tallriken och i glasen.

Hela kvällens meny

Ejmunds bogrulle, Häftings färskost och Florensjordgubbar
Bål med Absolut Svea, fläder och mynta

Bröd från Rute vedugnsbageri och Labans kvarn med vispat blomsmör.

Sysnes rökta flundra med grönsaker från Hoas hantverk och växer från ängen.
Wisby Weisse, Gotlands bryggeri, Purity Vodka, Eslöv.

Variation på Stenhuse gårds betor gulbetskräm smaksatt med Gotlänsk tryffel.
2010 Solaris, vinhuset Halls Huk, Gotland

Plankgrillad Östersjötorsk med Gotlandsgrönsaker i buljong kokt med saffran från Stavfa.
Terreno Bianco di Frasso, Toscana, Italien.

Helgrillat Gotlandslamm, Gutekornssallad med grönsaker från När och ramslökskräm.
100% Blåbär, Saxhyttegubben. Rött vin Terreno.
2009 Rondo, vinhuset Halls Huk, Gotland.

Jürss Granbarksost med Rutebröd
Portvin, vinhuset Halls Huk, Gotland

Rosensorbet och jordgubbsglass med Gotländska bär och kanderade rosenblad.
Vidal Icewine, Blaxta vingård, Flen

Fru Brydlings pirrvittar
Din egen blandade kopp kaffe, Löfbergs Lila
Altissima lagrad Rom, Träkumla, Gotland

Publicerad 8 jul 2011 10:54

Vi ses!

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar