Länkar/artiklar

Läs Besöksnäringens Gotlandsmagasinet 2019 och njut av vackra bilder
på Engelska/in English här
på svenska här

Culinary Gotland Gotlands fantastic ingredients are created by people and passion. Diligence and expertise combined with its lime-rich soil permeate just about everything which comes from the island, and has come to characterise the Gotland culinary experience.

The islands lambs graze on wild herbs and rocket, infusing the meat with character, while its many hours of sunlight give the early vegetables extra taste and sweetness. Gotland´s culinary craft features a wealth of flavours which draw inspiration from all corners of the world, with local ingredients in focus. Its selection of unique restaurants and cafés increases every year, and the islands countryside is home to many gems well worth the journey. The selection of restaurants in Visby is vast and the town is a Mecca for first-rate restaurants with White-Guide write-ups.

Gotländska restauranger i White Guide hittar du här
Gotland 2016 A hidden gem in Sweden

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Nyheter från Matlandet 365 dagar/en nyhet om dagen
Här kan du läsa om Matlandethuvudstadsåret och ladda ner loggor för denna

Gotlands Skördefestival 7-8 september
Fisk och mat av fisk på Gotland

Lyssna på Riina när hon pratar om nya hemsidan här

Bästa restaurangerna, caféerna och gårdsbutikerna på Gotland hittar du här

Beställ boken ”Smak av Gotland” här, den finns på svenska, engelska och tyska. Vill du sälja den i din gårdsbutik eller i annat sammanhang kontakta HS Mats Pettersson mats.pettersson@hush.se

Restaurang NoMa från Köpenhamn gästade Gotland
Lyssna på ett inslag i Eter tisdag 15 mars här
Det blir matprogram fredag 18 mars kl 11.35 i Radio Gotland om maten som lagades. Lyssna här!

Här hittar du en rapport från besöket. Sammanställning Möt Noma på Gotland

Sverige presenteras på Grüne Woche i Berlin, stort pådrag i år kring Sverige det nya Matlandet!
Läs mer här!

I Hushållningssällskapets tidskrift nr 4/2010 skriver Riina om dels EU:s olika märkningar för ursprung och om Regional Matkultur vision att bli Årets Matland nästa gång.

Läs artiklarna här!

Torsdagen den 13 januari deltog Riina Noodapera i ett seminarium om EU s olika ursprungscertfieringar av livsmedelsprodukter. Nedan finns en länk till KSLA som man loggar in på och kan lyssna på de olika framförandena.

[2011-01-13]
Ursprungsmärkning av lokalt producerade livsmedel
Se seminariet på webben.
Login: KSLAViewer
Password: KsL41813
(Instruktion.) Du behöver senaste versionen av Windows Media Player eller senaste Real Player.

Läs om en av våra medlemsföretag som levererar produkter till ”världens bästa krog” i Köpenhamn. Noma heter den.
Läs mer:

Gotlands guld

Lämna en kommentar