Läs om Regional Matkultur Gotland

Regional Matkultur Gotland är ett nätverk av företagare som på ett eller annat sätt lyfter fram de gotländska råvarorna, förädlar dem vidare, eller kreerar kulinariska sensationer av dem. Det kan vara en odlare av udda grönsaker till restauranger, en gårdsbutik, en förädlare, ett café  eller restaurang på Gotland. Det gemensamma är att man värdesätter det ”gotländska” i sitt råvaruval, sin tillverkningsmetod, sina recept eller sätter sin verksamhet i ett historiska och kulturellt perspektiv. Målsättningen är att ge besökaren, kunden en upplevelse tillsammans med produkterna.
Denna ingediens är svårfångad ibland men ack så viktig för våra besökare och kunder.

Därför arbetar vi nu med att utveckla Mat- och upplevelser på olika sätt på Gotland och i vår omvärld. Mat och identitet hör nära samman. Regional mat och mattraditioner har blivit en reseanledning.

Regional Matkultur Gotland är medlemmar i Regional Matkultur Europa eller i Culinary Heritage Europe som det europeiska nätverket också kallas. Det är för närvarande 25 regioner som är medlemmar från de nordiska länderna samt från europa. Nätverkets företagsmedlemmar har rätt att använda det gemensamma märket med kockmössan på sina produkter, i sina menyer, på hemsidor mm Dessutom har varje företag som har försäljning, restaurang eller caféverksamhet rätt att sätta upp en emaljerad skylt utanför sin verksamhet så det är lätt igenkännbart för besökare från andra länder, som vet vad skylten står för.

Den europeiska loggan ser du här:

Du kommer till nätverkets internationella sida här
Från och med hösten 2014 ingår Regional Matkultur i den ekonomiska föreningen GodaGotland regional matkultur.
GodaGotland_Vekt_Pix_700x280mm_300dpi

Du läser mer om föreningen på sidan http://www.godagotland.se
där du även kan hämta stadgar och anvisningar för hur du blir medlem.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s