Årsmöte på Stafva 14 maj

Årsmötet på Stafva Gård inleddes med ett besök på Gute Rosteri där Jelle van Echelpoehl livfullt berättade om sin verksamhet och den utvecklingsfas han är i just nu.

Årsmöte GodaGotland studiebesök Gute rosteri

Under året som gått har föreningen ordnat medlemsaktiviteter och möten på olika teman och platser, bland annat Campus Gotland i Visby ,Heart of Sweden i Hemse, Warfsholm i Klinte, Novi Resort i Visby , Gotland Store/Cruise Center, och Joda Bar i Visby, Värdshuset Lindgården m.m. Sedan hösten bjuder föreningen endast in medlemmar som är välkomna att ta med gäster till mötena. Ett antal marknadsaktiviteter har genomförts med Gute Marknadsmedia på fastlandet och på Gotland med producenter, en smakpanel har startats som står till förfogande för företag med tankar på förädling eller produktion där man kan få hjälp med smaker och inspiration till produktutveckling. Goda Gotland sökte under 2018 pengar för att driva ett Leaderprojekt 2019 tom sommaren 2021 för att stärka medlemsnyttan i föreningen genom bland annat studieresor, seminarier och workshops, marknadsföring och kommunikation. Föreningen har även arrangerat tävlingen ”Matverk” tillsammans med Gotland Grönt Centrum och Visby Centrum samt spridit information via Facebook, websidor och en tryckt medlemskarta som varit mycket populär.
Föreningen delar årligen ut ett diplom till ”Årets regionalmatsföretagare” som delades ut till REKO-ring Visby för sitt initiativ att korta vägarna mellan producent och konsument.
På agendan framåt står att använda de projektmedel föreningen fått på bästa sätt, att fortsätta utveckla de målbilder för föreningen som togs fram i mars på en medlemskonferens på Fårö, att utveckla websidor och mycket mer. Vill du bli medlem?
Ta kontakt med ordförande Anders Engström eller Susanne Welin Berger på Grönt Centrum.
Styrelsen framåt ser ut sålunda Ordförande Anders Engström, ledamöter Susanne Welin Berger, Riina Noodapera, Magnus Olsson, Frans Brozén, nyval av Marcus Lilja och Karin Nordström, suppleanter Lars Magnus Lahne och Bosse Bjällstrand. Vi önskar våra medlemmar en glad sommar!

Som alltid på GodaGotland årsmöten äter vi något lokalproducerat och gott; denna gång smörkokt flundrerygg från Gutefisk och glass från Guteglass till efterrätt. Givetvis kaffe från Gute Kafferosteri och must från Halfvede Musteri.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s