Årets Regional Matkultur Ambassadörsföretag är:

pristagare 2 beskurenFoto Anna Mathers

GOTLANDSÄGG – Färdigmat i Tingstäde!

Goda Gotland, nätverket för matföretagare på Gotland, delar årligen ut ett pris till ”Årets Regional Matkultur ambassadörspris” . Detta har gjorts sedan 2009 och den första som fick motta priset var Wisby Ost.
Sedan har det varit lite olika företagare. Förra året delades det ut till REKO-ring Visby som ingår i ett nätverk av ”Rekoringar” som säljer lokala produkter direkt till konsument utan mellanhänder, ett sätt för små företagare att nå en marknad via sociala medier.
Förra årets pristagare har ingått i juryn för att utse årets pristagare samt i kommittén som överlämnar diplom och en produktkorg från lokala producenter till pristagarna.
Årets pristagare är
Gotlandsägg-färdigmat i Tingstäde!
som på kort tid gått från idé till färdig anläggning i produktion för plättar och pannkakor av gotländsk råvara med gotländska medarbetare – som producerar 11 000 pannkakor i timmen som levereras över hela landet!

Dessutom levererar de ett antal tusen plättar och raggmunk till en ev Sveriges största butikskedjor.
Grattis till Gotlandsägg! Heja Gotländska matproducenter!

De som mottog priset var
Erika Söderstrand och Peter Neverås från Gotlandsägg. Med att dela ut priset var Cecilia Olsvenne från REKO-ring Visby.
Foto. Riina Noodapera, Goda Gotland

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s