Gotländska mattraditioner och recept

Våra produkter och utbudet idag gällande Mat- och upplevelser är utvecklingsbart och det finns stort utrymme till många fler, som kan baseras på den gotländska traditionen. För att inspirera handel, producenter, konsumenter, restauranger och turistföretagare att profilera den gotländska matkulturen på bästa möjliga sätt under ”Matlandet-huvudstadsåret 2013” har vi på Hushållningssällskapet sammanställd denna lilla skrift om gotländsk mattradition och dess rötter bakåt och möjligheter framåt. Det är bara fantasin som kan begränsa.

Mattraditioner på Gotland

Riina Noodapera, Hushållningssällskapet Gotland
koordinator för nätverket Regional Matkultur Gotland (www.culinary-heritage.com/gotland, https://regionalmatkulturgotland.wordpress.com)

Nedan följer några recept att prova själv eller inspireras av:
Mat med Kaipar

Sparrisrecept

Gutekorn Saffranspannkaka

Gutekorn ljummen dessert med hallonkompott

Gutekorn kroppkakor i flera varianter

Gutekorn Gotlandsknutar

Gotlandsdricke och film om bryggning

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s