Medlemsmöte på Lindgården


Goda Gotland njöt av julstämning på Lindgården

Goda Gotland medlemsmöte i november på Restaurang Lindgården i Visby. Julpyntningen mäter sig väl med den i ”Fanny och Alexander” och bidrog starkt till kvällens mysfaktor. Till kvällsmat serverades en utsökt gäddquenell med sås och potatis som passade in i miljön och påminde om svunna tider.
Mötets mening var att diskutera kommande aktiviteter inom Goda Gotland, föreningen för mataktörer på ön. Sekreterare Susanne Welin Berger informerade om årets regionfinal i produktutvecklingstävlingen Gastronomiska Matverk 2019 som genomfördes samma eftermiddag på Gotland Grönt Centrum i samarbete med Goda Gotland och Chaîne des Rôtisseurs inom projekt Ökad livsmedelsförädling.  Sju produkter tävlade. Sex domare i juryn bedömde. Vann gjorde ”Authentic Nixtamal Corn Tortillas and Totopos” med motiveringen En traditionell mexikansk produkt som använder en ursprunglig metod för att ta vara på fodermajsens näringsämnen och skapa en god smak. En kärlekshistoria mellan Mexico, USA och Gotland som utnyttjar lokala produkter till fullo och utvecklar fredagsmysets taco-upplevelse och har en stor marknadspotential. Vidare diskuterades möjligheterna för att hitta en permanent organisation för Gotland Gastronomy liknande den man gjort för Gotlands Skördefestival. Gotland Gastronomy avses att genomföras två tillfällen under 2019, torsdag 25 april tom söndag 28 april i samband med Valborgshelgen och torsdag 3 oktober till söndag 6 oktober i samband med Visbydagen.
En hemsida är under produktion där det inom kort ska gå att registrera arrangemang. Många börjar redan nu att titta efter reseanledningar kring mat till Gotland. I samband med denna punkt diskuterades samarbeten med andra pågående projekt kring bokning och att hitta nya hållbara bokningsbara upplevelser samt möjligheter till gemensamma studieresor.
Nästa medlemsmöte äger rum i januari då det är möjligt att ta med gäster och potentiella nya medlemmar.

bilder 28 nov 008bilder 28 nov 009

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s