GodaGotlandmöte på Heart of Sweden i Hemse

GodaGotland anordnade medlemsmöte i Hemse där ett 15-tal medlemmar mötte upp för att se på produktionen av vaniljhjärtan och andra kakor samt lyssna till företagets VD Beatrice Ottfalk beskriva verksamheten.

Heart of Sweden- ett gott hjärta från Gotland. Så gör de reklam för sig på företagets websida. Beatrice Ottfalk har varit med sedan starten 1991 när företaget startade under namnet Suderbagaren i Restaurang Redners källare i Hemse. När lokalerna blev trånga flyttade man vidare och via Etelhem så kom man tillbaka till Hemse 2000.

Företaget producerar främst vaniljhjärtan och har en kapacitet på 8000 hjärtan i timmen. Företaget är det enda i världen som producerar vaniljhjärtan på industriell väg och har kunder över hela världen. För närvarande använder man 60% av sin kapacitet och man önskar utvidga sin marknad i världen. Nu jobbar man med den glutenfria produktionen, där efterfrågan ökar. Företaget satsar hårt för att bibehålla hög kvalitet och smak på sina olika produkter samt att minska svinnet. Allergener, tex jordnötter är något som inte får komma inom företagets väggar, inte ens i personalens matlådor. Företaget har idag 12,5 anställda och omsätter 26 miljoner. Förutom vaniljhjärtat så är mazariner den näst största produkten. Imponerande företag vi har på Gotland som inte gör så mycket väsen av sig på hemmaplan och som har IKEA World Wide som kund.

Efter studiebesöket i produktionen diskuterades aktuella medlemsfrågor, bland annat att ta fram en karta och att söka Leaderpengar för att arbeta mer med medlemsnytta i föreningen. Goda Gotland arbetar för att öka synlighet och tillgänglighet för det breda och spännande utbudet av gotländskt producerad mat och råvaror – gentemot konsumenter, offentligt kök och butiker. Nästa möte äger rum i maj med besök på det nya Gotland Cruise Center och årsmötet äger rum 18 april på det nyöppnade Warfsholm i Klintehamn.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s