Hejde Knäcke till Riksfinalen!

Hejde Knäcke till Riksfinalen i ”Gastronomiska Matverk” med smakrikt delikatessknäcke av Gotländska kulturspannmål

Ise Ljungqvist, Hejde Knäcke, har under många år redan använt olika kulturspannmål som föreningen Gutekorn odlat. Eftersom det hela tiden krävs att nya produkter kommer fram så kontaktades odlarna Curt Niklasson och Urban Allmungs som båda odlat både Gotlandsråg och Gotländsk vårspelt om ett fördjupat samarbete. Ise köper nu hela kärnor av olika spannmål som hon själv maler upp i en liten kvarn för bästa möjliga färskhet i sin produkt. Detta visade sig vara ett vinnande koncept som resulterade i en finalplats i Rikstävlingen av Gastronomiska Matverk som äger rum i slutet av mars i Sörmland.

Sammanlagt hade juryn, som i år bestod av ordförande och landshövding Cecilia Schelin Seidegård, förädlare Jelle Van Echelpoel, matlagare Beata Afzelius, Chaîne des Rôtisseurs Lars-Magnus Lahne och affärsutvecklare Juliana Falke, vd för Almi företagspartner Gotland AB, sex olika produkter att ta ställning till. Och valet föll alltså på ett knäcke med motiveringen: ”Ett riktigt hantverk. Den ursprungliga spannmålen ger en fantastisk smakupplevelse kombinerat med en tunn och krispig textur. Knäcket har en smak av sommaräpple med fin syra. Ett fint samarbete mellan teamet av odlare och förädlare. Produkten ligger helt rätt i tiden både vad gäller hälsa och hållbarhet.”

Grattis till Hejde Knäcke. Det lönar sig att samarbeta. Tävlingen ”Matverk” arrangerades av föreningen GodaGotland, ett paraplyföretag för mataktörer på Gotland.

Tävlingen Matverk 2019 arrangeras på Gotland på hösten 2018. Vill du vara med där med din produkt så börja fundera redan nu.
Reglerna för Matverk hittar du i ett tidigare inlägg i flödet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s