Årets första öppna möte på H 10

GodaGotlands första öppna möte för 2017 hölls på H10 i Visby. Johan Lindvall från Destination Gotland och Göran Örtbrant, fastighetsägare gästade och Internationella Företagarföreningen var representerade.

Anders Börje Engströms foto.

Goda Gotland bjöd in till öppen medlemsträff på H 10 Bar & Café i Visby den 23 januari 2017. Göran Örtbrant presenterade H 10 verksamheter och tankar inför framtiden. Johan Lindvall från Destination Gotland medverkade kring utvecklingen av besöksnäringen hur man kan arbeta mer tillsammans för att skapa mer turism kring den gotländska maten. Med på mötet var också representanter från den internationella företagarföreningen som önskar mer samarbete med gotländska leverantörer och att göra mer aktiviteter tillsammans, vilket känns spännande.

Paraplyföreningen Goda Gotland arbetar för att öka synlighet och tillgänglighet för det breda och spännande utbudet av gotländskt producerad mat och råvaror – gentemot konsumenter, offentligt kök och butiker och är en plattform för samarbete, samverkan och dialog kring mat och livsmedel från Gotland. Inom föreningen kan du dela med dig av dina resurser och kunskaper och hitta din råvaruleverantör eller legotillverkare av dina produkter. För närvarande har föreningen ett 40-tal medlemmar från Jord till Bord. Regionfinalen av tävlingen ”Matverk” arrangerades av paraplyföreningen GodaGotland i november i Visby och från Gotland gick en produkt vidare till Sverigefinalen. Vinnarna offentliggörs på Forum Nyköping den 28–29 mars 2017. Då får vi veta hur det gick för den vinnande gotländska produkten i konkurrensen med övriga landet. Nästa öppna medlemsmöte äger rum i januari på Gotland Whisky i Roma. Föreningen samverkar med Studieförbundet Vuxenskolan och andra lämpliga aktörer.
Styrelsen GodaGotland/Riina Noodapera

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s