Medlemsmöte på Stora Tollby

Goda Gotland medlemsträff på Stora Tollby Trädgård

Medlemsföretag och andra intresserade av GodaGotlandRegionalMatkultur träffades för höstens sista medlemsträff på Stora Tollby med presentation av verksamheterna där och efterföljande möte i Fole Bygdegård. Sten Wikström presenterade Stora Tollbys historia, verksamheter och sortiment om deras fascinerande verksamhet med leveranser till Nobelmiddagar, Prinsbröllop mm. samt det lyckade ägarskiftet till nuvarande ägaren Anderas Wiklund.
Kvällens ämne var hur vi ska utveckla livsmedelsområdet på Gotland framöver. Gunilla Lexell från Länsstyrelsen och Karin Farinder från Region Gotland presenterade tillväxtprogrammet och den regionala mat- och livsmedelsstrategin som antagits av regionfullmäktige.
De flesta företagen efterlyser samverkan och samarbete/samsyn mellan olika aktörer som jobbar för Gotlands bästa. För att arbeta framåt kommer olika grupper att tillsättas där mat- och livsmedel kommer att vara representerade.
Paraplyföreningen Goda Gotland arbetar för att öka synlighet och tillgänglighet för det breda och spännande utbudet av gotländskt producerad mat och råvaror – gentemot konsumenter, offentligt kök och butiker och är en plattform för samarbete, samverkan och dialog kring mat och livsmedel från Gotland. Inom föreningen kan du dela med dig av dina resurser och kunskaper och hitta din råvaruleverantör eller legotillverkare av dina produkter.
För närvarande har föreningen ett 40-tal medlemmar från Jord till Bord.
Regionfinalen av tävlingen ”Matverk” arrangeras av paraplyföreningen GodaGotland och äger rum onsdagen den 30 november i Visby. Vinnaren i regionfinalen går vidare till riksfinalen 2017 i slutet av januari i Nyköping.

Nästa öppna medlemsmöte äger rum i januari i Visby. Håll ögonen öppna och alla intresserade av mat-och livsmedelsfrågor hälsas välkomna.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s