Vårligt möte på Rosengården i Visby

Föreningen GodaGotland Regional Matkultur bjöd in till medlemsmöte på Restaurang Rosengården, medlemsföretag i många år i Regional Matkultur och en av få restauranger i Visby med emaljerad skylt utanför dörren. Skylten som finns i ca 35 regioner i europa- att känna igen och leta efter när man besöker andra europeiska länder och vill smaka det regionala köket.
Henrik Westerlund, som driver Restaurang Rosengården,  deltog i Regionfinalen av tävlingen ”Matverk” och vann den med ”Ramslöksgremolata” och gick vidare till den nationella finalen som avhölls i januari i Nyköping. Har berättade på ett mycket intressant sätt om hela processen, från idé till färdig produkt. Tävlingen anordnas nationellt av Gastronomiska samtal” och är avsedd att öka antalet innovativa regionala förädlade mathantverksprodukter från hela Sverige.
Ansvaret för den regionala tävlingen 2016 ligger på föreningen GodaGotland Regional Matkultur! Läs mer om tävlingen här!
Välkommen att bilda ett tävlande lag med en ny produkt som inte varit ute på marknaden längre än tre månader. Den regionala tävlingen kommer att avhållas på Gotland troligen i oktober månad. Mer info kommer.

Under kvällen avnjöts en god pastarätt med den vinnande Ramslöksgremolatan som nu finns i dagligvaruhandeln och distribueras av Gotlandsspecialisten, och i några butiker i Stockholm.
Övrig information handlade om Landsbygdsriksdagen, som går av stapel 27-29 maj på Gotland med 19 temaresor till Gotlands landsbygd, många seminarier och en avslutande gotländsk mat och hantverksmarknad utanför på söndag kl 13-15. Kostnadsfri plats, bord medtages själv! Intresserad av att delta? Hör av sig till Riina omgående.

Njut av Gotland var den avslutande punkten som diskuterades. Njut av Gotland är ett treårigt projekt som medfinansieras av Region Gotland och drivs av Visby Centrum i samverkan med bland anat GodaGotland och Grönt Centrum. Många frågor blev det och mycket skratt. Styrelsen får driva frågan vidare med projektledaren Magnus Olsson så att det blir riktigt bra i slutändan.

Referat på helagotland här

En fantastisk solnedgång fick ackompanjera vandringen till bilen efter mötet.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s