GodaGotland ger inspel till livsmedelsstrategi för Gotland

FullSizeRender GG på Krusmyntagården IMG_20150922_180833

Goda Gotland har besökt Krusmyntagården, där Lena Blomqvist berättade om företaget innan kvällens huvudämne; presentationen och diskussionen av Gotlands Regionala Livsmedelsstrategi vidtog. Den gotländska livsedelsstrategin arbetas fram av Länsstyrelsen och Regionen tillsammans med olika aktörer inom Mat och Livsmedelsproduktion på Gotland. Inspel görs också till den nationella strategin.

Under 2015 och 2016 genomförs ett antal arbetsmöten med olika aktörer där de gotländska behoven inom livsmedelssektorn inventeras för att till sist resultera i en strategi och ett åtgärdspaket. Det känns mycket bra för GodaGotland att få vara delaktig i processen.

Goda Gotland är en paraplyförening för mataktörer på Gotland från Jord till Bord. För närvarande har föreningen ett 40-tal medlemmar och vi jobbar med olika områden i styrelsen för att tillgodose medlemmarnas behov. Föreningen Goda Gotland kan förmedla kontakter till rådgivare, utbildare annat på Gotland och utanför Gotland som berör sådant som mataktörer från Jord till Bord behöver för att utvecklas. I föreningen finns medlemsgruppen, som arbetar med frågor rörande medlemskap, skyltar, den internationella web-kartan mm. kontakt Riina Noodapera, mötesgruppen, som planerar och marknadsför medlemsaktiviteter som genomförs varje månad hos olika företag, kontakt Anita Thomsson, marknadsgruppen, som planerar aktiviteter på Gotland och på fastlandet i olika butiker, kontakt Anders Engström, webgruppen som jobbar med uppdatering av hemsidor, facebook, instagram etc kontakt Susanne Welin Berger. Föreningen samverkar med Studieförbundet Vuxenskolan.

Nästa medlemsmöte äger rum på Graute Gård onsdagen den 14 oktober.

Goda Gotland är med och arrangerar tävlingen ”Matverk” som går av stapeln 18 november på Gotland Grönt Centrum. Du ingår i ett lag där en primärproducent samarbetar med en kock och/eller förädlare. Läs mer på Goda Gotlands hemsida. Välkommen med dina goda idéer till nya produkter!

Foto Anders Engström och Susanne Welin Berger

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s