GodaGotland besökte Lilla Bjers och hade Årsmöte

Goda Gotland, paraplyföreningen för mataktörer på Gotland, bjöd in till studiebesök och måltid på Lilla Bjers med efterföljande Årsmöte.
Föreningen anordnar medlemsmöten en gång i månaden och denna gång landade vi på Lilla Bjers i Västerhejde som sedan ca tre år utökat verksamheten med restaurangdel. Från att från början odlat ekologiskt i liten skala åt sig själva har verksamheterna under årens lopp utvecklats till att omfatta odling av sparris i olika färger, grönsaker, frukter och bär som sålts i gårdsbutiken och till restauranger. En tanke om att kunna vidareförädla tex jordgubbar till sylt växte så småningom till att ett helt restaurangkök byggdes som drivs med ett helhetstänk i den egna odlingen kompletterat med kött helst från Gotland.
Verksamheten har de senaste åren skördat många priser och utmärkelser och besökts av Prinsessan Victoria och Daniel så sent som för ett par veckor sedan.
Goda Gotland Lilla Bjers 1
Goda Gotland Lilla Bjers 3 Goda Gotland Lilla Bjers 4 Goda Gotland Lilla Bjers 5 GodaGotland Lilla Bjers 2

Goda Gotland arbetar för att öka synlighet och tillgänglighet för det breda och spännande utbudet av gotländskt producerad mat och råvaror – gentemot konsumenter, offentligt kök och butiker. Och vi ÄR bra på mat här på Gotland – det vittnar inte minst utnämningen till Sveriges Matlandethuvudstad 2013 om! Här både odlas och förädlas goda och kvalitativa matprodukter som vi är stolta över.

Genom ditt medlemskap bidrar du till att uppfylla föreningens ändamål: – att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att marknads­föra gotländsk mat och matkultur samt att lyfta fram Gotland som en stark matregion. Medlemmarnas medverkan i föreningen kan vara att driva projekt eller att delta i projekt som främjar föreningens syfte. Föreningen är en paraplyorganisation med ansvar för utvalda områden såsom medlemskap i Europa­nätverket Regional Matkultur.
Info om föreningen och dess aktiviteter samt den internationella sidan med vår web-baserade medlemskarta hittar du i länkarna nedan. Bli medlem du också!

www.godagotland.se och www.culinary-heritage.com

Årsmötet leddes av Olof Thomsson och Anders Engström omvaldes till ordförande för ytterligare ett år. Styrelsen består av Anita Thomsson, Anders Gustafsson, Susanne Welin Berger, Frans Brozén, Ludwig Balassa, Riina Noodapera, Per Wallstedt, suppleanter Tomas Lundgren och Peter Gudinge.
Aktiviteten skedde i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s