Mathantverksdag på Lilla Bjers

Den 5 maj var det heldagsaktivitet på Lilla Bjers med Eldrimner, nationellt centrum för Mathantverk. Temat var Gamla recept och förädlingsmetoder i den regionala matkulturen.
smakbrickan

Här en smakbricka vi startade med: Kroppkaka, ugnstrull, gotlandsbulle, krusbärsgelé och gorån.

Ta del av anteckningar och bilder nedan och dokumentet Gotländsk Mattradition sammanställd av Hushållningssällskapet för inspiration till nya maträtter och nya produkter!
Anteckningar från Mathantverksdag Lilla Bjers web
Mattraditioner på Gotland web

Lite bilder från dagen:
praktiska övningar Lukaz presenterar glödhoppor

recept Rosenmunnar   inpackad deg

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s