GodaGotland besökte Fårölamm

GodaGotland besökte Fårölamm 14 april.

Anna Gabrielsson berättar för Goda Gotland företagarna om utvecklingen av Fårö Lamm. <br /><div class="byline italic">Bild: Goda Gotland hos Fårö Lamm</div>

Foto Susanne Welin Berger
Paraplyföreningen för mataktörer på ön, GodaGotland, besökte Fårö Lamm på Fårö. Anna och sonen Niklas Gabrielsson berättade om verksamheten från lamning via slakt till kött och chark. Det var modigt att våga satsa och bygga eget slakteri. Den satsningen ser ut att slå väldigt väl ut. Omsättningen ökar och efterfrågan är stor. Träffen fortsatte på Stora Gåsemora där Hanna och Christoffer laddat upp med olika charkprodukter och en härlig rotfruktsgratäng. Anna Gabrielsson berättade mer om smaksättningen på de olika lammkorvarna.

Vid Goda Gotland mötet fortsatte resonemanget från förra mötet om hur vi kan utveckla samarbeten mellan producenter, handlare och grossister på ön. Idéer värptes om hur vi sprider kunskap om Öppet Gotland appen. Alla var eniga om vikten av att samarbeta och tipsa våra gäster om duktiga kollegor att besöka så att besökare på Gotland får många genuina upplevelser. Nästa Goda Gotland träff äger rum den 12 maj hos Privab kl 18 och fortsätter med mat och möte hos Gotlands Slagteri. Kl 19.30 berättar Global Blue Tax free hur vi kan serva våra internationella gäster med att kunna återfå momsen.

GodaGotland samverkar med Studieförbundet Vuxenskolan
Läs mer här GT GA

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s