Gymnasie SM i Kock o restaurang

bedömning o avsmakning efterrätt flambering förrätt matpresentation varmrätt

Nyss hemkommen från en trerätterslunch med tillhörande drycker på Wisbygymnasiet som var värd för årets finaltävling i Gymnasie SM tillsammans med Visita där unga talanger från hela landet får visa sina färdigheter i grenarna kock, servering, hotell och turism.
Världens jobb – från Gotland till vilket land som helst är reklamkampanjen för att lyfta yrket.
Tycker gott man kan ta lärdom av Visita för att också ge primärproduktionen dvs Naturbruksutbildningarna en högre status. Bägge dessa utbildningar tillsammans är framtidens ansikte utåt för svenska kvalitetsråvaror.

Lunchen, där 30 inbjudna statister deltog delades upp i sex bord där två servitörer/servitriser arbetade ihop med två kockar i köket. Dessa lag var lottade kvällen innan så ”mitt” bord betjänades av Åre och lagades till av Göteborg?

Alla bord fick olika mat av samma råvarukorg. Alla rätter var utställda utanför lokalen efteråt. Jag tyckte nog att maten från vårt bord var bäst presenterad när jag jämförde.
Ikväll vid 21-tiden kommer resultatet. Spännande att se hur det gick för ”vårt” bord men också för de Gotländska kockarna.
Så här skriver helagotland idag om tävlingen.

alla menyer vår personal från åre

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s