Nyckelhålsmärkning införs på Gotland

Nyckelhålsmärkning införs på Gotland
Nu erbjuds alla restauranger som vill hänga på trenden att certifiera sig.
Pressträff på COOP FORUM VISBY med Veronica Östling, ansvarig för certifieringen på HS Gotland med presentation av vad Nyckelhålsmärkning av maträtter innebär och demomatlagning på plats.
Medverkade Mathias Palmqvist, kock på COOP och Oskar Broman och Oskar Hyllman från Toftagården som lekte fram fantastiska Nyckelhålsrätter. De lyckades få fram råvarornas unika smakegenskaper, lyfte smakerna med underbara kombinationer.
Det bjöds på: örtmarinerad ugnsbakad torskrygg, skottsallad med rödbetor, rödbetsskott och svart quinoa slungade med äppelcidervinäger från Halfvede Musteri med rapsolja, blomkål-, romanesco- och mangopickles med färsk ingefära och chili, babyspenat med champinjoner. Halstrad lax, rostad mandelpotatis, brässerad grönkål med färskpressad apelsin och salty fingers, finbladig sallad med vitlöksskott.

Bilder nedan från aktiviteten där även Landshövding Cecilia Schelin Seidegård och Hushållningssällskapets VD Mats Pettersson medverkade och smakade.
ÄR du intresserad att certifiera dig vänd dig till Veronica Östling på Hushållningssällskapet Gotland.

NyckelhålsmatY modellen Nyckelhålsskylt demolagning nyckelhålsmat

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s