GodaGotland besökte Gotlandsspecialisten

Gotlandscpecialiten 2

GodaGotland, paraplyföreningen för mataktörer på Gotland från Jord till Bord besökte Gotlandsspecialisten, grossist som profilerar sig på Gotlandsproducerat och nu satsar på Restaurangerna på ön. Ett 20-tal producenter mötte upp varav nog nästan alla redan har sina produkter i grossistens hyllor. Det som saknas och som det finns ständig efterfrågan för är tidigare och tidigare Gotländska primörer, späda grönsaker, rotsaker, sallader av olika färg och snitt. Det är svårt att vara trendspanare i restaurangvärlden eftersom produkterna behöver minst ett år på sig att tas fram om det handlar om nya grödor i mindre skala. Även som grossist behöver man finnas med i ett nätverk från Jord till Bord för att kunna ha bra framförhållning. Därför hälsar vi Gotlandsspecialisten välkommen i föreningen som anordnar nyttiga företagsträffar runtom på ön andra tisdagen i varje månad.
Läs mer på http://www.godagotland.se
Vid besöket i lagerutrymmena såg vi fruktkorgar som företag prenumererar på, en bra service.

Gotlandscpecialisten 1 Gotlandscpecialisten 3 Gotlandsspecialisten 4

Efter besöket på Gotlandspecialisten åt vi god julmat på Gotlands Slagteri och hade medlemsmöte där angelägna frågor diskuterades, bland annat butiksaktiviteter under nästa är på både Gotland och fastlandet samt medverkan med livsmedel från Gotland på Ambassaderna i Norge och i Estland.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s