Äntligen en gemensam förening för mataktörer på Gotland

Nu är det gjort! Goda Gotland ekonomisk förening som skall samla och serva alla mataktörer från Jord till Bord på Gotland har bildats.
Så snart alla dokument är klara kommer dessa att finnas på http://www.godagotland.se hemsida att ta del av. Dessutom kommer alla kända aktörer att få erbjudande om medlemskap!
Välkomna till föreningen för Gotlands mataktörer!

Paraplyförening för Mataktörer på Gotland bildad
bildandemöte

Ett 20 tal företagare från Matsektorn på Gotland samlades på Kitchen & Table, f.d. Friheten vid Wisby Hotell för att bilda föreningen för Gotlands mataktörer från Jord till Bord. Arbetet med att bilda föreningen har tagit över ett år för att få det såsom de flesta som deltagit i arbetet önskat. Nätverket Regional Matkultur Gotland som i sin tur är medlem i det europeiska nätverket har sammanslagits med föreningen GodaGotland, vilket man kan se i föreningens logo. Eftersom vi vill marknadsföra Matlandet Gotland internationellt passar kombinationen utmärkt. Föreningen välkomnar alla företagare från primärproduktion, förädling, grossistverksamhet, caféer, restauranger, lunchrestauranger, offentlig mat, gårdsbutiker, livsmedelsbutiker, grossister, matupplevelseaktörer etc. från Jord till Bord som medlemmar. För att bli medlem betalas en insats, en årsavgift samt en serviceavgift som ska täcka driften av föreningens grundläggande verksamhet, där det även ingår en grundmarknadsföring av föreningen och gotländsk mat och råvaror. De som vill bli medlemmar under 2014 får rabatterad insats, allt för att vi ska få den rivstart som behövs för att kunna jobba vidare med det som påbörjats. Verksamheten under det första året handlar mycket om att samla företagen under samma hatt samt att genomföra medlemsmöten med företagsbesök andra tisdagen i varje månad. Nästa möte är den 11 november på Smakrike Krog med säsongsanpassad mat och företagspresentation. Mer info finns på www.godagotland.se Decembermötet är inte fastställt ännu, däremot januarimötet, som är på Restaurangskolan i Visby. Tisdagsmötena är viktiga eftersom där ligger nyckeln till kontakterna mellan producent och förädlare, restauranger grossister etc. för att förkorta avstånden till konsument. Ett antal tilläggsaktiviteter kommer att kunna väljas från en ”meny” för de företag som vill delta i butiksaktiviteter både i Stockholm och på Gotland, annonsera gemensamt eller delta i kurser, utbildningar mm.
Olof Thomsson ledde förhandlingarna med distinkta klubbslag. Till föreningsordförande valdes Anders Engström och till ordinarie styrelseledamöter Tomas Lundgren, Anders Gustafsson, Frans Brozén, Susanne Welin-Berger, Anita Thomsson, Johannes Klingvall, Ludwig Balassa och Riina Noodapera.
Läs vad Helagotland.se skrev

bildandemöte 2 fett fläsk på tallriken var smaskens
God mat innan mötet på Kitchen&Table

Samtidigt med bildandemötet deltog Krakas Krog på tävlingen Årets Kock i Halmstad
Läs mer här hur det gick!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s