Kockar på Gotland prisas, igen

Under lördagseftermiddagen i samband med Skördefestivalen på Lövsta delade Hushållningssällskapet ut priset Regional Matkultur ambassadörsföretagarpris 2014 till Tomas Lundgren  ”en person som på ett föredömligt sätt lyfter fram gotländska råvaror i sitt företagande och i undervisning samt engagerar restaurang- och livsmedelselever att tänka i nya banor kring det gotländska matarvet” .

Tomas Lundgren i köket Tomas med diplom 2 Tomas tar emot priset

Tomas Lundgren, lärare för restaurang- och bagerilinjen på Wisbygymnasiet, deltar på Skördefestivalen med elever på Mattorget som i år serverade Idjärpar, variationer på Lövstagris, Burgundisk köttgryta med kött från Lövsta gård och i övrigt råvaror i huvudsak från Gotland.

– Vi jobbar ganska mycket på fastlandet, men vi får inte glömma varifrån vi kommer och var maten kommer ifrån, säger Tomas Lundgren efter att ha fått priset, som han för övrigt är mycket glad över och säger att han har sina elever att tacka för mycket av framgångarna. De har bland annat varit med att laga mat till Nobelmiddagen ett antal år vilket är en stor merit.
Gotlands skördefestival arrangeras av Lövsta i samarbete med LRF, Hushållningssällskapet, Roma intresseförening och Roma idrottsförening. Evenemanget ersatte Lövstadagen som var ett årligt endagsarrangemang till och med 2012. När Gotland förra året utsågs till Sveriges Matlandethuvudstad utökades evenemanget till Gotlands skördefestival.

Samtidigt som Skördefestivalen pågick på Gotland tävlade Luqaz Ottosson, kock på Lilla Bjers gårdskrog i Västerhejde i Årets Ekokock på Matfestivalen i Eksjö tillsammans med fyra handplockade elitkockar i Konserthusets foajé i Växjö och vann! GRATTIS LUKAZ! Under lördagen deltog ett ungdomslag från Visby av Tomas Lundgrens elever om titeln årets unga ekokock i Växjö. Visbylaget slutade på andra plats efter vinnande Dackeskolan i Mjölby.

Gotland är bra och vi blir ständigt bättre!

Läs mer här om SM i Mathantverk och MAT 21 i Växjö

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kockar på Gotland prisas, igen

  1. Göran Hoas skriver:

    Hej
    Lilla Bjers fick även silvermedalj för vår Chokladfyllda körsbärstomater :)). Ännu mera bra för Gotland:)

  2. Göran Hoas skriver:

    Bröderna Wikström vann en tävling om årets mathjältar , grattis!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s