Nobeldessert m Gotländsk anknytning

Conrad Tyrsén presenterade desserten på Nobelmiddagen på tydlig gotländska som gjorde varje gotlänning tårögd. Här är beskrivningen och bilden från helagotland.

”Chokladsiluett med nougat och havtornsexplosion”:

”Avslutningen på världens mest kända middag består av ett dynamitrör i choklad sprängfyllt med nougatcréme, salt karamellsås, brownie och hela rostade hasselnötter som serveras tillsammans med en havtornssorbet, havtornssås och kuber i nougat samt ett chokladknyte fyllt med nougatcréme och hackade karamelliserade hasselnötter. På dessertfatet har Nobelkonditorerna för hand sprayat Alfred Nobels siluett i choklad”.

Nobeldessert

Läs hela artikeln här.

 Inte nog med detta gotländska inslag på Nobelmiddagen. På förrättstallriken fanns puré av gotländska morötter och gotländsk tryffel!
Den världsberömmelsen tackar vi naturligtvis för.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s