Svensk mat på uppgång internationellt

Gotländsk mat på ”Signature”menyn på Tallink Silja på Silja Serenade och Silja Symfoni tom 10 januari 2014! Sju rätter från Kalix, Bohuslän, Örebro, GOTLAND, Dalsland och Sörmland! komponerad av Svenska Kocklandslaget. (Den fanns även på Baltic Queen i Gourmet Restaurangen nov 2013… fina kombinationer! Tack kocklandslaget!)
signaturmeny silja vinter 13 14 001

Detta skriver Visit Sweden:
Sverige hamnar på 4:e plats i Lonely Planets ranking av intressanta länder. En anledning är våra fantastiska råvaror, vår mat och våra måltidsupplevelser!
Tänk på att Gotland är en del av detta!

Thanks to the late Swedish author Stieg Larsson, most people have a sense of what Sweden’s like, even in the far north – cold, beautiful and a bit scary. Sweden is emerging with a new pop-culture persona. Perhaps not coincidentally, northern Sweden’s largest city, Umeå, is the European Capital of Culture for 2014. Then there’s the food. The capital has long been a stylish, top-notch destination for serious gourmands and boldly experimental chefs but lately the reputation and influence of Swedish cooking have spread beyond the country’s borders. Considering that Swedish cuisine is so strongly tied to locally sourced ingredients (be it seafood, game, berries, herbs or regional cheeses), it makes perfect sense to go to the source of all this fine food.
http://www.lonelyplanet.com/travel-tips-and-articles/lonely-planets-best-in-travel-2014-top-10-countries
matlandetlogga blå scannad
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s