Skördefestival!

Jokkmokk blev Årets Matlandethuvudstad nästa år och vi har haft fullt sjå med att planera och genomföra Gotlands Skördefestival!
Alla vägar bar till Roma under två dygn tycktes det.
Vi räknade till 7 500 festivalbesökare under helgen 7-8 september. Vädrets makter var mer än generösa och alla var lyckliga och glada och hade spenderbyxorna på.
Vid sidan av Kungabesök, Skördedans och Traktorpulling, Kolmilor, rosor och annat gott som fanns på Lövsta skedde även några tävlingar: godaste plommonreceptet, godaste pirrvitten och konstigaste grönsaken på Gotland korades samt att Årets Ambassadörsföretagare på Gotland uppmärksammades för sina insatser;  i detta fallet för det nationella nätverket av Regional Matkultur.
Utmärkelsen gick till Henrik Westerlund, Restaurang Rosengården, som via sitt tillmötesgående under de senaste åren gjort det möjligt att hålla seminarier för politiker, journalister och regeringsfolk under Almedalsveckan för att kunna berätta om vad Regional Matkultur gör på Gotland i övriga Sverige och internationellt.
Vi önskar honom lycka till i sitt fortsatta arbete för att bidra till att bygga en gastronomisk region av Gotland i Europa.
Henrik m diplom
Läs mer vad Helagotland skriver om Skördefestivalen.
Här finns mer läsning samt länk till bilder från Skördefestivalen som kommer att genomföras nästa år igen helgen 6-7 september.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skördefestival!

  1. Ping: Priset för årets Regional matkulturföretagare delas ut på Skördefestivalen | Regional Matkultur Gotland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s