Gotländsk gatumat i skymundan på Cramérgatan

Under Almedalsveckan har man kunnat prova på gotländsk ”gatumat” på Cramérgatan. Ett ”Mattält” upphandlades av Region Gotland med följande ambition:
”Mat-tältet under Almedalsveckan – ett samarbetsprojekt med gotländska smaker. Gotland har blivit utvalt till Årets Matlandethuvudstad 2013. I Mat-tältet skall Almedalsveckans besökare kunna köpa enklare måltider av hög kvalitet. Konceptet skall bygga på närproducerade råvaror som förädlats till spännande smakupplevelser. Syftet med denna upphandling är bland annat att exponera gotländska företag, råvaror och producenter.”

Anne Lundgren från ”Maven” i Kappelshamn stekte ”smäckor” av lamm, nöt och id för hela slanten. Upplägget var väldigt bra samt att Regional Matkulturskylten fanns med på ett hörn.
mattältet 4

mattältet 2

Det var nog många som missade denna fantastiska möjlighet att få smaka en äkta gotländsk ”eidsmäcke” i modern skrud, eller en lammsmäcka eller en dito av nöt, signerad ”Maven” som har det amerikanska köket som signum, fast med helt gotländska råvaror.
mattältet 3Hushållningssällskapet har i ett fiskprojekt jobbat fram en ”eidsmäcke” som är så gott som 100% Gotland! Traditionen att äta id, med nytt recept, med tillbehör från gotländska förädlare och ett lokalt bakat bröd av spannmål med anor på Gotland sedan bronsåldern!
Synd att ”Mattältet” inte fick en mer central placering närmast Cramérgatan. Man fick leta sig fram till tältet, eller råkade hitta det av en händelse…
mattältet 1

Man kan undra hur Region Gotland tänkte.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s