White guide listan Gotland

Återigen presenteras en lista på bra krogar på Gotland. Inte alla ligger i Visby.

Läs mer här

Gotland är mat.

Det har vi sagt länge. Därför är vi Årets Matlandethuvudstad 2013.
Det firas på olika sätt. Se vår annonskampanj i GT/GA och Gotland JustNu samt Almedalsbilagan där Hushållningssällskapet presenterar 10 helsidor sammanlagt.

Primörpremiären har redan varit. Härnäst är det Almedalsveckan med samtal om Mat på Gotland i Matlandethuvudstadstältet hela veckan och servering av gotländsk ”Street food” dvs ”GATJEITU” på Cramérgatan. Där får du prova den nykomponerade idburgaren med gotländska tillbehör. Torsdag eftermiddag 4/7 kl 13-15  kan man höra om gotländsk fisk och hur den tillagas i tält vid Fenomenalen, Skeppsbron och smaka på fiskrätter. Fredag 5/7 förmiddag 9.30-11.15 handlar det om Gastronomiska regioner på Restaurang Rosengården med gästspel av landsbygdsminister Eskil Erlandsson.
Välkomna.

Fiskens dag söndagen den 18 augusti i Herrvik och Gotlands Skördefestival 7-8 september kommer härnäst på Lövsta i Roma.
läs mer på www.gotlandsskördefstival.se. Där hittar du anmälningsblankett för utställare mm info. En Skördefesttidning planeras som utkommer dagarna innan Skördefestivalen! Vill du vara med och annonsera är deadline 21 augusti för detta.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s