Prisade på Lilla Nobelfesten

Tack alla primärproducenter, förädlare, aktörer inom offentlig mat, restauranger och matupplevelseföretagare på Gotland!
Utan er hade vi inte kunnat skriva någon motivering som gav oss titeln ”Årets Matlandethuvudstad 2013”!
Susanne Welin Berger och Riina Noodapera, som scannat av situationen på Gotland och skrivit motiveringar under tre års tid har till sist givit utdelning.
Detta uppmärksammades på Hushållningssällskapets årsmöte 7 december på Wisby Hotell på ”lilla Nobelfesten” då många producenter och landsbygdsföretagare prisades för sitt arbete!

Men, i själva verket, är det NU som jobbet börjar! Att för oss alla inom den s.k. ”näringen” lyfta oss själv i håret och ge Gotland en ytterligare skjuts gällande att stärka samarbetet från Jord till Bord och att vi ska vara stolta för det vi har. Plocka gärna upp unika Gotländska trditionener och ge dem nytt liv och skepnad under det kommande året! Vi har mycket som andra inte har. tex en central plats i Östersjön, vilket påverkat vår kultur i flera tusen år. Varför inte ta tillbaka den positionen igen.
Susanne och Riina blir uppmärksammadePå bilden Hushållningssällskapets förvaltningsutskotts ordförande Peter Olsson, Susanne Welin-Berger, Livstek, Riina Noodapera Hushållningssällskapet och Landshövding Cecilia Schelin Seidegård tillika Hushållningssällskapet Gotlands ordförande.

Så, nu börjar det hårda jobbet att bli BÄST!
Litar på att ni alla gör ert bästa för att ge allt, för det kommer vi att göra. Lita på det.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s