Tina Nordström visar på TV hur kreativa bönder är på Gotland?

Jag tror att de som är lantbrukare på Gotland är väldigt kreativa med att hitta på olika sidoverksamheter och skapa fler ben att stå på i sin verksmhet över lag. Det behövs bara någon som lyfter fram det!
Nu har TV 4 hitta på något igen! ”Tina” spelar in matprogram på ön, som utmanar gårdar med olika verksamheter att jobba fram nya produkter!

Sverige är ett nytt ”Matland” och det ska vi vara glada för att många väljer att ta fram nya produkter av det som produceras på gården. TV4 har förstått detta och hjälper till med att lyfta fram några olika landskap i Sverige i en programserie i höst och vinter.
”Sveriges skönaste gårdar” sänds i nio avsnitt under vintern i TV4 där matentusiaster från Uppland, Skåne och Gotland deltar. Det känns lite häftigt att veta att dessa blivit utvalda/tillfrågade utifrån Regional Matkultur listan dvs Culinary-Heritage Europe medlemskapet!

Jag fick äran att vara inbjuden till en tävlig fredagen den 17 augusti då de gotländska tävlande fick göra sin ”performance” på Stora Torget i Visby.

Det hela har varit väldigt hemligt fram till nu och ännu hemligare fram till det hela ska sändas. Jag vet att prissumman uppgick till 50.000 SEK och det är väl alltid plåster på såren för vinnaren!
(Glömde fråga om de övriga fick någon form av uppmärksamhet också..)

Vilka var med? Hur gick det till? vem vann? mm
Det får ni se i TV 4 i vinter!

Om det inte kommer ut på något annat sätt förståss!
Så här väljer Gotlandsallehanda Inger Hammar att presentera det hela!

I juryn ingick Carl-Jan Granqvist, en representant för TV4 samt från en storbank i Sverige, som ska bedöma om produkten går att ta fram ur ett ekonomiskt perspektiv samt om det finns behov av denna i mataffärerna…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s