Regional Matkultur i Almedalen

Under rubriken ”Kan man bygga kulinariska regioner” inbjöd Regional Matkultur Småland/Östergötland/Gotland till ett förmiddagsseminarium mitt under brinnande Almedalsvecka i Restaurang Rosengårdens Matsal på Stora Torget.
Sammanhållande för inslaget var Sten Janér, matlandetambassadör i Småland, koordinator för Regional Matkultur Småland och koordinator för Culinary Heritage Europe efter Jan Hanssons pensionering.
Björn Leifland talade för Matlandet Sverige, Sten Janér berättade om Regional Matkultur som arena för att arbeta med Matlandet Sverige på olika plan, både Regionalt och även marknadsföringsmässigt genom den gemensamma symbolen utåt mot andra regioner, länder och förhoppningsvis världsdelar så småningom.
Louise Alenbrandt, Östgötamat/Regional Matkultur Östergötland informerade om hur man målmedvetet arbetar med projektet”Rätt och Slätt” för att lyfta fram Regionens mat bättre på olika sätt.

Riina Noodapera, Regional Matkultur Gotland, avslutade med att berätta om hur man arbetar på Gotland och de möjligheter och utmaningar man ställs inför genom att man är just en ö mitt i Östersjön.
Det serverades tilltugg till fikat av lokala råvaror, seminariet besöktes av ett 40-tal personer varav fyra från Landsbygdsdepartementet.
Detta hamnade på regeringens hemsida

Några glimtar från det hela

I samband med den efterföljande lunchen avhandlades vilket ämne Regional matkultur ska lyfta upp i samband med nästa Almedalsvecka. Självklart ska vi vara med  och synliggöra den Regionala Maten och möjligheterna inom nätverket.

Ekologiska Odlarna, HS Certifiering och Unga Eko-kockar visade upp sig vid hamnen, det kan vara nästa ämne kanske, hur unga kockar ser på vikten av att använda bra lokala råvaror?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s