Mitt Kök kommer till Gotland även i sommar

Även i år kommer matprogrammet Mitt kök till viss del att spelas in på Gotland. Sju svenska orter varav Visby är en får i sommar besök av Mitt kök, som både är ett matprogram i Nyhetsmorgon och en kringresande turné som erbjuder mat, dryck, seminarier och matmarknad på de olika orterna.

Mat- och vinkännaren Jens Dolk och tvåan i världens största kocktävling Bocuse D´Or, Tommy Myllimäki, beger sig i slutet av juni ut på sin nya gastronomiska resa runt landet. Till Visby kommer Mitt kök mitt under Almedalsveckan, 4-7 juli.

Under resan smakar och lyfter de fram olika regioners specialiteter, traktens bästa råvaror och livsmedel. Tittarna får varje onsdag-lördag matlagningstips som passar i sommarvärmen i Nyhetsmorgon i TV4. Dessutom möter Jens och Tommy passionerade matproducenter och andra matprofiler som kan bidra till att bjuda på traktens bästa smakupplevelser.

Mitt köks Sverigeresa är också ett kringresande matevent. På varje ort slår Jens och Tommy upp portarna till det mobila restaurangkök som de reser landet runt med tillsammans med sitt team. Här tillagar de varje onsdag-lördag en festmåltid över öppen eld, baserad på regionens bästa råvaror. Måltiderna dukas upp både för projektets samarbetspartners och för människor som vill testa de lokala delikatesser som finns att bjuda på på respektive plats. Det blir också seminarier där lokala matfrågor diskuteras, och varje lördag hålls en matmarknad där producenter möter konsumenter, samtidigt som det blir underhållning, scenprogram och lunchservering i Jens och Tommys regi.

Matmarknaden blir lördagen den 7 juli i Visby och det har redan gått ut erbjudande om deltagande till bland annat dem som var med i fjol. Det blir också en ny ”pirrvitt” tävling i år.

Anmäl ert intresse om deltagande i marknaden till
liza@mattant.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s