Medaljer i SM i Mathantverk till Regionalmatsföretag

Grattis, grattis, grattis till medaljer i SM i Mathantverk 2011!
Tre medaljer till Gotland när SM i Mathantverk avgjordes (info hämtad från Cicion)     Det blev inte mindre än tre medaljer, två guld och ett silver, till Gotland när prestigefyllda SM i mathantverk avgjordes på mässan Mitt kök i Stockholm idag. En 70 personer stark jury bedömde 520 hantverksmässigt tillverkade produkter som kom till start i tävlingen, som anordnas av Eldrimner

Fredrik Malmstedt kammade hem silver i klassen lufttorkat kött.

                        Fredrik Malmstedt kammade hem silver i klassen lufttorkat kött.
Gotlandsdelikatesser vann guld i SM i mathantverk.

                        Gotlandsdelikatesser vann guld i SM i mathantverk.
Föregående12Nästa

Guldmedalj i klassen chutney gick till Gotlandsdelikatesser för äppelchutney med motiveringen

”En mycket god chutney med bra konsistens och smak av huvudråvara som kommer till sin fulla rätt.” Familjeföretaget Gotlandsdelikatesser drivs av äkta paret Ludwig Balassa och Arla Löthberg, som förutom den guldmedaljvinnande chutneyn, hade med en hel del spännande produkter till Mitt kök, till exempel salmbärsbalsamico, chilirapsolja, syltad röd trumpetsvamp, gourmetflingsalt med gotländsk chili. Mandelpesto och ramslökspesto är två andra storsäljare. Företaget arbetar med ekologiska råvaror och KRAV-odlat så långt det bara är möjligt och undviker tillsatser.

–       Vi värmekonserverar våra produkter som man gjorde förr, berättar Ludwig.

Guldmedaljen i klassen grönsaksinläggningar vanns av Pia Lindvall och Gutödelikatesser med produkten Buffégurka. Det är andra gången Pia vinner med just sin gurkinläggning. Förra gången hände det 2009. Juryn motiverar sitt beslut så här: ” En helt igenom balanserad produkt med många harmonierande smaker. En spännande inläggning som stack ut bland bidragen och har många användningsområden.”

I klassen Lufttorkat kött tilldelades Köttbutiken i Visby och Fredrik Malmstedt en silvermedalj för sitt lufttorkade ytterlår från Ejmunds. Juryns motivering lyder: ”Ett trevligt utseende och fin marmorering på en väl utvald styckdetalj. Lagom hård, lagom mjuk, lagom seg och med en god kryddblandning som får oss att tänka på mormors tjälknöl. För ett ännu bättre resultat kan man med fördel låta köttets arom framträda mer genom att dra ner på kryddor, salt och socker. Annars är saken biff, hit går silvermedaljen! ”

Såhär skriver Gotland Net

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s