Medlemsföretag i ny regi

Petesgården öppnar i ny regi

31 Maj, 2011 – 13:36

Nu öppnar Petesgården i Hablingbo för säsongen. Museigården, som ägs av Gotlands fornvänner, arrenderas från och med sommaren 2011 av Birgitta Apelkvist och Ann-Kersti Bäckman. Mycket kommer att vara sig likt, men en del nyheter står också på programmet under säsongen.

Petes museigård

På Petes kan man uppleva hur en välbeställd gård på södra Gotland kunde se ut på 1800-talet. 1947 köptes gården av Ada Block, Gotlands första kvinnliga apotekare. Hon lät restaurera den och la ner stort arbete på att hitta möbler, husgeråd och textilier som förr hade hört till gården. 1965 donerade hon Petes till Gotlands fornvänner, och sedan 1968 har gården varit öppen för besökare.

Petes museigård

Från och med sommaren 2011 arrenderar Birgitta Apelkvist och Ann-Kersti Bäckman Petesgården av Gotlands Museum. Ett utökat cafésortiment och en ny butik med bland annat kryddor, gotländska rosenplantor och gotländskt hantverk är något av det som de nya arrendatorerna kommer att satsa på. Längre fram i sommar ska det också öppna en mindre antikbod på gården.

– Vi har också ett mycket digert program med olika kvällsaktiviteter som på ett eller annat sätt knyter an till gården. Det blir författarafton, föreläsningar, musik av olika slag och hantverkskurser, berättar Birgitta Apelkvist och tillägger att det naturligtvis också arrangeras visningar av både hus och trädgård.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s