Matlandet Gotland invigt!

Idag, den 18 januari, med lätt snöfall och lite sol vid rätt tillfälle, invigdes Matlandethuvudstadsåret 2013 på Gotland.
invigning matlandet 003Landsbygdsminister Eskil Erlandsson med delegation anlände på utsatt tid för vidare transport till Stora Tollby för att tillsammans med aktörer från Länsstyrelsen, Region Gotland, Hushållningssällskapet, LRF, LivsTek, Inspiration Gotland med flera ge och få en bild av Matlandet Gotland.
invigning matlandet 008 TollbySjälva invigningen förrättades på Residenset på eftermiddagen, efter en utsökt lunch på Lilla Bjers Gårdskrog,
invigning matlandet 041invigning matlandet 042med efterföljande presskonferens och mingel för de inbjudna, som var ett urval av alla de fantastiska producenter vi har att tacka för utnämningen. Det skålades i gotländsk äppelmust och till kaffet avnjöts gotländska godsaker. Allt till ackompanjemang av pianomusik och trumpetfanfarer.
invigning matlandet 062

Själva invigningen förrättades av Landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård, kommunstyrelsens ordförande Åke Svensson och Landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Tillrest representant från förra årets Matlandethuvudstad Göteborg delgav sina erfarenheter och tillönskade oss på Gotland ett härligt och lärorikt år!
invigning matlandet beskuren

invigning matlandet 055

invigning matlandet 045

Så här skrev man på webtidningen efter dagens övningar

Sähär skrev Gotland Net 

Och detta finns att läsa på regeringens hemsida

Dessa länkar fick vi från departementet:
http://www.regeringen.se/sb/d/12844/a/207498

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Matlandet Gotland invigt!

  1. Pingback: Gotland är Matlandethuvudstad 2013

Lämna en kommentar